Banden

DENI levert banden in alle soorten en maten autobanden voor iedere portemonnee. Hieronder ziet u ons ruime assortiment van merken. Ieder merk band heeft zijn eigen kenmerken, dus laat u goed adviseren! Neem contact op voor advies of maat of kom langs in Zwanenburg. 

 

ONZE MERKEN

het logo van michelin

het logo van good year

het logo van continental

het logo van bridgestone

het logo van firestone

het logo van hankook

het logo van firelli

het logo van toyo tires

het logo van dunlop

het logo van laufenn

het logo van vredestein

Veelgestelde vragen

Autobanden repareren

Kunnen jullie mijn lekke band plakken?

Ja. Wij repareren uw banden altijd volgens het principe 'bandreparatie van binnenuit'. Dat wil zeggen dat wij altijd de binnenkant van de band controleren op serieuze schades voordat wij de band plakken. Daarnaast gaat de 'paraplu-plakker' van binnen naar buiten, waardoor deze er nooit uit kan schieten.

Kunnen jullie een prop in mijn lekke band schieten?

In noodgevallen doen wij dit. Deze manier van repareren is echter minder veilig en heeft daarom niet onze voorkeur. Wij gebruiken dit als de band niet op de goede manier te repareren valt of als de nieuwe band besteld moet worden.

Levensduur autobanden

Hoe lang gaan autobanden mee?

Gemiddeld gaan autobanden 45.000 kilometer. Het is echter afhankelijk van diverse factoren. De belangrijkste daarbij is het rijgedrag. Hou je van burn-outs bij het stoplicht, met gierende banden door de bochten en maken vaker een noodstop dan dat je op de motor afremt? Dan zullen jouw banden waarschijnlijk nog veel sneller versleten zijn. Bij rustig rijgedrag zou er juist meer kilometers met de banden gereden kunnen worden. Andere factoren die een rol spelen zijn het merk en type band, het type auto, rij je veel snelweg of juist in de bebouwde kom en de bandenspanning.

Ik heb alleen geen profiel meer aan de buitenkant van mijn banden, wat nu?

Dit komt doordat uw banden niet goed zijn uitgelijnd. Simpel gezegd staan uw banden dan niet in de juiste stand onder de auto en daardoor ontstaat oneffen slijtage. U kunt bij ons terecht voor een professionele uitlijnservice. Een lage bandenspanning kan dit probleem ook veroorzaken.

Winterbanden wisselen

Waarom moet ik mijn zomerbanden voor winterbanden wisselen?

Winterbanden geven meer grip in winterse omstandigheden. Het gebruik van winterbanden in zomerse omstandigheden is echter niet aanbevolen. Wissel daarom uw zomerbanden voor winterbanden rond de herfst en uw winterbanden weer voor de zomerbanden in de lente.

Kan ik mijn banden bij jullie opslaan tot de volgende wissel?

Wij beschikken over een eigen bandenopslag. U kunt uw banden hier veilig opslaan en wij hebben ieder moment beschikbaarheid over de banden.

Wat is de beste maand om mijn winterbanden te wisselen?

Bij tempraturen onder de 7 graden presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Helaas wordt Nederland gekenmerkt door wisselvallig weer. Wij adviseren om uw zomerbanden rond de maand oktober te wisselen voor winterbanden.