Velgen afdraaien

Velgen afdraaien is een techniek waarmee wij regelmatig stoeprandschade herstellen op lichtmetalen velgen. Deze velgen zijn vaak gepolijst waardoor het simpelweg repareren en poedercoaten niet mogelijk is. Dat zou namelijk het hele design van de velgen veranderen. Bij DENI Wheelstyling vinden wij rondrijden met beschadigde velgen een doodzonde. Gelukkig kunnen wij uw beschadigde velgen repareren met behulp van een professionele CNC machine. Deze machine kan op de micrometer nauwkeurig velgen afdraaien

Beschadigde velgen afdraaien met een CNC machine

 

 

Hoe werkt het velgen afdraaien?

Velgen afdraaien gebeurt met behulp van een CNC machine. Dat kun je eigenlijk zien als een computergestuurde freesmachine die waanzinnig nauwkeurig werkt. Allereerst moeten zorgen we dat de computer op de hoogte is van de exacte afmetingen van de velg. Dat noem je de contourregistratie. Gelukkig hoeven we dat niet met de hand op te meten. We gebruiken een nauwkeurige sensor die we langs de velg bewegen. Zodra alle contouren in de computer staan, configureren we de precieze reparatie. Kort gezegd bepalen we op de micrometer nauwkeurig hoeveel we van de velg af 'draaien'. De velg afdraaien gebeurt verder volautomatisch. De schade op uw velg verdwijnt als sneeuw voor de zon. 
 

Wanneer kan ik beschadigde velgen afdraaien?

Je kan op diverse manieren schade oplopen op je velgen. Denk bijvoorbeeld aan stoepdrandschade, oxidatie, krassen, scheuren of deuken. Niet alle schade is te herstellen met een afdraaimachine. Forse deuken of scheuren moeten eerst handmatig gerepareerd worden. Bij kleinere krassen, stoeprandschade of oxidatie is afdraaien ontzettend effectief. 
 

98,5% perfectie bij velgreparaties

Velgen met schade geven uw auto een vervallen uitstraling. Grove schades kunnen wij met 'spot repair' repareren. Het eindresultaat is vaak 70 tot 80% in vergelijk met het fabrieksorigineel. Streef jij naar perfectie? Laat dan je velgen afdraaien bij DENI Wheelstyling. De velg is na het afdraaien bijna niet te onderscheiden van het fabrieksorigineel. Het eindresultaat komt gemiddeld uit op maar liefst 98,5%. 

Stoeprandschade velgrand afdraaien Amsterdam Haarlem

Velgen CNC Afdraaien prijs

Velgen afdraaien is een fraaie techniek met nagenoeg perfecte resultaten. Maar wat zijn precies de kosten van CNC velgen afdraaien? De prijs is € 269,- per velg. Dat is inclusief de volgende zaken:

  • Inspecteren van de schade
  • Het inmeten van de velgen
  • Computergestuurd velgen afdraaien
  • Nieuwe laklaag indien nodig
  • Eindresultaat zonder lijnen of oneffenheden op de overgang. 
  • Montage op auto
     

Velgen afdraaien in omgeving Amsterdam / Haarlem

Bij DENI Wheelstyling voeren wij dagelijks allerlei velgreparaties uit. Heeft u last van krassen, scheuren, deuken of roest op uw velgen? Maak een afspraak bij DENI Wheelstyling in Zwanenburg, nabij Amsterdam en Haarlem. Wij kunnen uw velgen afdraaien, repareren en poedercoaten zodat ze weer als nieuw zijn. 
 

PLAN DIRECT EEN AFSPRAAK      OF BEL 020-4972717 VOOR ADVIES OP MAAT

Veelgestelde vragen

Velgen afdraaien

Hoe werkt CNC afdraaien van velgen?

Met een computergestuurde freesmachine verwijderen we miniscule lagen van jouw velg. Het eindresultaat is een 'nieuwe' velg zonder krassen en beschadigingen. 

Kunnen jullie alle schades op deze manier verwijderen?

Nee. Grote deuken en scheuren moeten eerst handmatig gerepareerd worden. Daarna kunnen we uw velgen CNC afdraaien voor het echte WOW-effect. 

Zijn alle velgen geschikt voor CNC Afdraaien?

CNC afdraaien werkt uitmuntend bij lichtmetalen velgen. Deze velgen zijn vaak gepolijst waardoor regulier repareren en poedercoaten niet mogelijk is. Neem contact op voor advies op maat. 

Wat kost het CNC afdraaien van een velg?

Wij kunnen uw velgen afdraaien voor de all-in prijs van 275 euro per velg.