Stoeprandschade herstellen

Stoeprandschade is een veel voorkomend probleem.  Schade op velgen is een doorn in het oog van menig autoliefhebber. Zeker als u kort geleden een flink bedrag voor een nieuwe set velgen hebt betaald. Gelukkig kunnen wij uw velgen met stoeprandschade herstellen.

 

Wat is stoeprandschade?

Stoeprandschade zijn krassen aan de buitenkant van de velg die ontstaat doordat u de stoeprand raakt. U heeft het vast een keer meegemaakt tijdens het inparkeren. Uw stuurt richting de stoeprand en opeens schuurt uw velg tegen de stoeprand. Het gevolg zijn lelijke krassen op uw velgen, blussen uit de coating en na verloop van tijd zelfs roestplekken. Schade op uw velg wekken de indruk dat uw auto niet goed onderhouden is. Gelukkig kunnen wij binnen 1 dag uw stoeprandschade herstellen.

Stoeprandschade op velgen repareren in Amsterdam

NEEM CONTACT OP VOOR ADVIES OP MAAT


 

Stoeprandschade op velgen inspecteren

Als wij velgen met stoeprandschade repareren volgen wij een vaste werkwijze. Het begint allemaal met het inspecteren van de schade. Is er sprake van slechts krassen of zijn er serieuze problemen zoals deuken of scheuren. Krassen op velgen zijn relatief eenvoudig te repareren. Het schaven van de stoeprand zal niet snel resulteren in scheuren of deuken. Wel kunnen aluminium velgen relatief snel scheuren bij het te hard oprijden van stoepranden. In dat geval moet u de stoeprandschade kosten wat kost laten repareren. Anders brengt u de verkeersveiligheid in gevaar.

 

Velg demonteren en stoeprandschade herstellen

Afhankelijk van de ernst van de schade kunnen we de velg plaatselijk of geheel herstellen. Bij eenvoudige schade is zogenaamde spot-repair mogelijk. Dit is prijstechnisch voordeliger dan de gehele velg herstellen. De kosten voor spot-repair beginnen bij 60 euro per velg. Bij serieuze schade moeten we de volledige velg demonteren en herstellen. We gaan zeer doortastend te werk en verwijderen indien nodig ook de band. Daarna reinigen we de velg, deze moet namelijk schoon en vetvrij zijn. Vervolgens slijpen, plamuren en schuren we de velg tot de stoeprandschade geegaliseerd is.

Stoeprandschade op velgen laten herstellen

Stoeprandschade repareren en afschuren

Diepe krassen en blussen zorgen voor een oneffen oppervlakte op de velg. Dit vullen we op met vulmiddel. Vervolgens gaan we de velgen schuren tot het oppervlakte weer 100% egaal is. Alleen zo kunnen we stoeprandschade herstellen in de oude staat. Na veelvuldig schuren is de velg klaar voor de afwerking.

 

Velgen poedercoaten of spuiten

Als het goed is is de velg intensief geschuurd en vrij van lak. Dan kunnen we de velgen spuiten. Spuiten is eigenlijk niet het juiste woord, want tegenwoordig gaat het meestal om poedercoaten. De volgen worden dan met een magnetisch poeder bespoten. Dankzij de magnetische deeltjes hecht het poeder zich aan de metalen velg. De gepoederde velgen verdwijnen vervolgens in de oven waardoor de buitenlaag uithard en weerbaar wordt.

 

Velgen met stoeprandschade herstellen prijs

Wat kost het om velgen met stoeprandschade te herstellen?  Stoeprandschade repareren is helaas geen eenvoudige klus. Dat komt doordat het vaak niet mogelijk is om de schade alleen plaatselijk te herstellen. De volledige velg moet behandeld worden en in het slechtste geval moeten we zelfs 4 velgen repareren. De kosten van stoeprandschade herstellen verschillen per situatie. Reken per velg minimaal op 60 euro. Neem contact op voor een prijsafspraak op maat om uw velgen te repareren.

Stoeprandschade herstellen in Amsterdam

Kromme velgen richten

Heeft u naast kleine stoeprandschade zelfs kromme of ingedeukte velgen? Dan is alleen schuren opvullen en aflakken niet voldoende. In dat geval kunt u bij ons ook velgen richten. We plaatsen de velg dan in een zogehete richtmachine. Deze machine oefent kracht uit rondom de velg. Daardoor wordt de velg eigenlijk weer in zijn oude vorm geperst. Blijf niet doorrijden met kromme of gescheurde velgen. Dit brengt u en uw passagiers onnodig in onveilige verkeerssituaties.

 

Stoeprandschade zelf herstellen

Wij raden eigenlijk altijd af om stoeprand schade zelf te herstellen of velgen te repareren. Zonder het gebruik van specialistische machines is een fraai eindresultaat eigenlijk uitgesloten. Ga voor zekerheid en laat uw stoeprandschade repareren door een velgenspecialist. Neem contact op voor een prijsafspraak op maat.

Stoeprandschade op velgen repareren

Stoeprandschade voorkomen met Alloygators

Schade op velgen is natuurlijk doodzonde van uw velgen en portemonnee. Gelukkig kan u in de toekomst stoeprandschade voorkomen met een kleine ingreep. Met onze Alloygators kunt u uw velgen beschermen tegen stoeprandschade. Het is een zeer hard nylon product dat we als een soort beschermhoes op de rand van uw velg monteren. Deze velgrandbeschermers kosten 99 euro voor een set voor 4 velgen (meenemen). Voor een totaalprijs van 175 euro monteren we de Alloygators. We leveren Alloygator velgrandbescherming van 12 tot 24 inch en in 30 verschillende kleuren.

 

PLAN DIRECT EEN AFSPRAAK      OF BEL 020-4972717 VOOR ADVIES OP MAAT

Veelgestelde vragen

Stoeprandschade

Is stoeprandschade op mijn velgen te repareren?

Helaas komt stoeprandschade veel voor. Gelukkig kunnen wij stoeprandschade op bijna alle velgen herstellen. 

Wat kost stoeprandschade herstellen?

Dit ligt aan de ernst van de stoeprandschade. Reken minimaal op 60 euro per velg. 

Hoe kan ik stoeprandschade voorkomen in de toekomst?

Het is bijna niet te voorkomen dat je banden ooit de stoeprand raken. Gelukkig kan je je velgen wel beschermen met velgrandbescherming van Alloygators. Dit is een kunststof hoesje om de rand van je velgen. Alloygators koop je vanaf 99 euro.