Winterbanden Wisselen

Twee keer per jaar dient u uw winterbanden te wisselen; één keer van zomer- naar winterbanden en één keer van winter- naar zomerbanden. Zelf winterbanden wisselen is lastig en vaak ook rommelig. Daarom kunt u bij DENI Wheelstyling voordelig uw banden laten wisselen.
 

Zomerbanden en winterbanden wisselen

Bij DENI wisselen we uw zomer- en winterbanden zeer nauwkeurig. Wij leveren enkel banden die zijn afgevuld met stikstof. Dit heeft vele voordelen: het vermindert slijtage, houdt de bandenspanning op peil en bespaart brandstof. Daarnaast zijn banden afgevuld met stikstof veiliger en milieuvriendelijker dan banden met standaard vulling. DENI Wheelstyling kan de volgende zaken voor u regelen:

  • Uw winterbanden wisselen voor zomerbanden en vice versa;
  • Het vervangen of repareren van uw velgen, wielen en banden;
  • De banden met veel precisie uitlijnen, voor het ultieme rijcomfort.

auto in de sneeuw

NEEM CONTACT OP VOOR ADVIES OP MAAT

 

Wanneer winterbanden wisselen?

U vraagt zich misschien af, ‘Wanneer moet je naar winterbanden wisselen?’ Het is belangrijk dat u zich niet ineens midden in de winter bevindt, zonder winterbanden. Daarom is het belangrijk om het weer in de gaten te houden. Bij welke temperatuur kunt u dan het beste naar winterbanden wisselen? De algemene vuistregel is om banden te wisselen als de temperatuur onder de 7°C daalt. Zo bent u er zeker van dat u met de juiste banden rijdt. Over het algemeen geldt in Nederland dat de temperatuur van oktober tot april onder de 7°C komt. Wanneer u winterbanden moet wisselen, zal dus om en nabij in deze maanden zijn.
 

Winterbanden wisselen kosten

Zelf winterbanden wisselen is typisch een klus die er nooit van komt. Dat is niet alleen onhandig, maar kan ook extreem gevaarlijk zijn. DENI Wheelstyling kan voordelig uw winterbanden wisselen. Voor precieze kosten van winterbanden wisselen en opslag van de banden kunt u contact met ons opnemen. Na het autobanden wisselen, kunnen de banden die u niet meer gebruikt worden opgeslagen in ons bandenhotel. Deze kunnen hier blijven liggen tot ze weer onder de auto gemonteerd kunnen worden. Wat het kost om winterbanden te wisselen kan verschillen per auto en soort band. U kunt gemakkelijk contact met ons opnemen voor meer informatie.
 

Is rijden met winterbanden verplicht?

In Nederland bent u niet verplicht om naar winterbanden te wisselen in de koudere maanden. Toch wil dit niet zeggen dat u daarom niet op winterbanden zou moeten rijden. Wanneer u de hele winter met zomerbanden blijft rijden is dit niet alleen zonde vanwege de extra slijtage, het kan ook ontzettend gevaarlijk zijn. Winterbanden wisselen brengt kosten met zich mee, maar de uw eigen veiligheid en die van inzittenden en medeweggebruikers hangt hier wel deels vanaf. Daarnaast is het rijden met winterbanden wel verplicht in sommige andere (wintersport)landen, zoals Duitsland, Oostenrijk en Noorwegen. Wanneer u winterbanden gaat wisselen is dus ook afhankelijk van eventuele reisplannen.
 


LEES MEER:  De nadelen van winterbanden in de zomer


 

Verschillende soorten winterbanden

Het is belangrijk dat uw auto ’s winters voldoende grip heeft op het wegoppervlak. U dient winterbanden te wisselen wanneer de gemiddelde dagtemperatuur rond de 7°C komt te liggen. Als u besluit dat het tijd is om winterbanden te wisselen, komt u erachter dat u kunt kiezen uit veel verschillende soorten banden. Zo zijn er banden van verschillende merken, formaten en zelfs winterbanden op velg. Wij geven u graag advies over de banden die het beste bij uw auto passen. Dit geldt zowel voor winter- als zomerbanden. Wanneer u winterbanden moet wisselen voor zomerbanden is ook afhankelijk van de 7°C richtlijn. Als het kwik weer stijgt tot boven deze temperatuur, is het tijd om uw winterbanden te wisselen voor zomerbanden. DENI Wheelstyling biedt naast verschillende soorten winterbanden ook diverse zomerbanden aan. Over de kwestie welke zomerbanden het beste bij uw auto passen kunnen wij u ook adviseren. Neem vandaag nog contact met ons op, wij helpen u graag.
 

Winterbanden wisselen bij DENI Wheelstyling

Wanneer u winterbanden wilt wisselen moet u bij DENI Wheelstyling zijn. Wij kunnen gemakkelijk en snel uw winterbanden wisselen wanneer u maar wilt. Een afspraak maken of contact met ons opnemen om te informeren over de kosten van winterbanden wisselen en de opslag ervan in het bandenhotel. Vele andere automobilisten gingen u al voor! DENI heeft een zeer uitgebreid klantenbestand vol tevreden bestuurders. Klantenrelaties zijn voor ons extreem belangrijk en daarom is het informeel communiceren een belangrijk punt voor ons. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen bij vragen of onduidelijkheden. DENI Wheelstyling is te vinden in Zwanenburg en is dé specialist op het gebied van banden, wielen en velgen. 
 

PLAN DIRECT EEN AFSPRAAK      OF BEL 020-4972717 VOOR ADVIES OP MAAT