Velgen richten

Velgen richten is een techniek waarmee wij kromme velgen repareren. Lichtmetalen velgen zijn prachtig, maar helaas niet altijd bestand tegen een harde impact. Gelukkig betekent een kromme velg niet altijd einde verhaal. Bij DENI Wheelstyling kunnen wij namelijk uw kromme velgen richten. De afwijking wordt opgemeten en een van onze experts repareert uw velg vervolgens. Het eindresultaat is weer zo goed als nieuw. 

Kromme velgen richten prijs kosten Amsterdam Haarlem

 

 

Hoe ontstaan kromme velgen?

Kromme velgen ontstaan doordat u met een te hoge snelheid in aanraking komt met een drempel, stoeprand of kuil. De snelheid zorgt voor een grotere impact op uw banden en velgen. Het gevolg is een kromme velg. Een deuk in uw velg is niet direct levensgevaarlijk, maar heeft zeker negatieve invloed op het rijgedrag van uw auto. Daarnaast gaat ook het rijcomfort aanzienlijk achteruit. Wilt u gewoon zorgeloos blijven rijden? Laat dan uw kromme velgen richten bij DENI Wheelstyling. 
 

Hoe herken je een kromme velg?

Een kromme velg is bij stilstand op het blote oog vaak niet eens te ontdekken. In een rijdende auto wordt het probleem direct merkbaar. Bij hoge snelheden kan de kleinste afwijking in de velg voor instabiliteit zorgen. U kunt een kromme velg herkennen aan een van deze situaties: 

  • Het stuurt trilt tijdens het rijden
  • Uw stoel of de achterbank trilt tijdens het rijden
  • De auto trilt bij een bepaalde snelheid (vaak rond de 80 kilomter per uur)
     

Velgen richten nooit onnodig uitstellen

Soms lijkt velgen richten niet direct noodzakelijk. De auto trilt en dat is vervelend, maar ik kan daar mee leven. Het onnodig uitstellen van de reparatie raden wij nadrukkelijk af. Allereerst omdat een kromme velg een negatieve invloed heeft op het afremmen van de auto. Bij hoge snelheden lijdt dit tot gevaarlijke situaties. Daarnaast zal het trillen van de auto op lange termijn zijn tol gaan eisen. Het zorgt namelijk voor snelle en onevenredige slijtage van de schokdempers, wiellagers en banden. Laat daarom zo snel mogelijk uw velgen richten en voorkom vervelende situaties. 
 

Wat kost velgen richten in Amsterdam en haarlem?
 

Hoe werkt velgen richten?

Het proces van velgen richten is een mix van machine en vakmanschap. Als wij een deuk in een velg repareren plaatsen wij de velg in onze digitale richtmachine. Vervolgens simuleert de machine een draaiende beweging net als een rijdende auto. Een nauwkeurige sensor meet de afwijkingen tot op de micrometer nauwkeurig. De verzamelde data gebruiken we als basis bij het uitvoeren van de reparatie. Het richten van de  velgen gebeurt met behulp van een meettool en een hydraulische pers. De meettool plaatsen we bovenop of aan de rand van de velg. Zo kunnen we precies zien waar en hoeveel milimeter de velg afwijkt. Vervolgens 'persen' we de velg terug in zijn oorspronkelijke vorm. 
 

Wat gaat velgen richten kosten?

Het repareren van velgen is meestal een noodzakelijke ingreep. Maar wat gaat dat velgen richten kosten? Als het aankomt op velgen richten is de prijs afhankelijk van de wielgrootte. Voor velgen tot en met 18 inch rekenen wij een prijs van € 89,- per velg incl. monteren/ balanceren van de band. Voor velgen vanaf 19 inch en hoger zijn de kosten € 112,51,- per velg incl. monteren/ balanceren van de band. Heeft u last van een trillende auto? Laat uw kromme velgen richten bij DENI Wheelstyling in Zwanenburg, tussen Amsterdam en Haarlem. Onze prijzen zijn inclusief montage en balanceerwerk. 

PLAN DIRECT EEN AFSPRAAK      OF BEL 020-4972717 VOOR ADVIES OP MAAT