Ventiel sensor

Een ventiel sensor is bedoeld om de bandenspanning van uw auto te controleren. Sinds november 2014 is de aanwezigheid van een controlesysteem voor bandenspanning (Tyre Pressure Monitoring System’ in nieuwe auto’s verplicht. Een Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) meet de bandenspanning van uw auto en zet dit om in spanning, zodat u altijd een optimale wegligging hebt en veilig kan deelnemen aan het verkeer. Het is dus niet onverstandig een ventiel sensor in uw oude auto te laten monteren. Dit kunt u gemakkelijk en snel laten doen bij DENI Wheelstyling in Zwanenburg, vlakbij Haarlem en Amsterdam.

Bandenspanningssensor en veiligheid

Er zijn verschillende manieren om uw wegligging te verbeteren:

  • Wisselen tussen zomerbanden en winterbanden;
  • Uw autobanden vullen met stikstof;
  • Een ventiel sensor in uw auto laten monteren.

De ventiel sensor werkt als volgt. De luchtdruk die ontstaat als u met uw auto over de weg rijdt, wordt omgezet in spanningsverschil. Deze meting wordt door de sensor via een radiosignaal naar de ontvanger verzonden. Het is erg belangrijk dat de bandenspanning in orde is: niet alleen omdat dit beter is voor het milieu, maar het is ook ten zeerste van belang voor uw veiligheid op de weg.

Een ventiel sensor laten monteren

Wacht niet langer met het laten installeren van een ventiel sensor op uw banden en maak een afspraak met Deni Wheelstyling. Wij zijn experts in autobanden en monteren het ventiel sensor snel en vakkundig in uw auto. Voor meer informatie of voor het aanvragen van een offerte kunt u ons natuurlijk altijd bellen of contact met ons opnemen via onze website. Ook bent u van harte welkom op onze vestiging in Zwanenburg nabij Amsterdam, maak dus direct een afspraak!

Vragen? Neem contact op