TPMS ventiel Deni Wheelstyling

Het controlesysteem voor de bandenspanning

(TPMS) is van nu af aan verplicht.

Sinds 1 november 2012 moeten de nieuwe automodellen welke een typegoedkeuring krijgen uitgerust zijn met een controlesysteem voor de bandenspanning (Tyre Pressure Monitoring System of TPMS ). Een vooruitgang voor de veiligheid en het milieu.

Vanaf 1 november 2014 moeten alle nieuwe auto's uitgerust zijn met TPMS.

De veralgemening van het controlesysteem voor de bandenspanning maakt met het bandenlabel en de veralgemening van het antislipsysteem ESP, deel uit van de in 2009 door de Europese Commissie getroffen maatregelen, gericht op de verbetering van de veiligheid van voertuigen, die in 2012 in werking treden.

Dat houdt tevens in dat vanaf dat moment de systemen ook altijd moet functioneren.Bij een eventuele storing of defect moet u in zo'n geval ook zo snel mogelijk naar een garage om dit op te laten lossen.

De druksensor heeft een eenvoudige werking. De luchtdruk werkt, via een kleine opening, in op een membraan van piëzo-kristal. Het drukverschil wordt vervolgens omgezet in spanningsverschil. De meting wordt verzonden naar de ontvanger via een radiosignaal met een frequentie van 433 Mhz (in Europa). De sensor werkt op een batterij.

 

Alarmsysteem bandenspanning